Opskriften stammer fra en kollega, som var så sød at tage bollerne med på arbejde for nogle uger siden. Spinaten dominerer ikke bollernes smag, men giver lige lidt ekstra. I forhold til den originale opskrift har jeg lavet et par småjusteringer i opskriften og er endt op med følgende:
ca. 10-15 g gær
6 dl vand
1 spsk salt
250 g hytteost
300 g optøet spinat plus vandet fra optøningen
1,5 dl græskarkerne
50 g rugkerner
200 g grahamsmel
ca. 850 g hvedemel
Dejen æltes godt i røremaskine ved høj hastighed til den slipper skålen, er elastisk men stadig våd.
Lad gerne dejen hæve natten over i køleskab. Dagen efter tændes ovnen på 250 grader. I mens ovnen varmer op løftes dejen over på bageplader med 2 skeer, så der bliver ca. 20 boller.
Bollerne bages ca. 15 min og køles af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar