Sider

lørdag den 3. maj 2014

Meyers Brownie

I torsdags fyldte min mor 60 år. Hun fejrede det med åbent hus. Min mor og resten af familien havde en dejlig dag med solskin og god mad, som var godt besøgt af venner, kollegaer og naboer. 
Jeg har fået barsel, så jeg tog hjem et par dage før og hjalp med at lave maden. Min opgave var blandt andet at bage kage og brød til 100 mennesker. Jeg valgte opskrifter fra Meyers Bageri af Claus Meyer, som jeg ved fungerer og har prøvet flere gange.


Som kage blev der bagt brownie (de fleste kan lide en god chokoladekage). Opskriften på brownie kan ses her. I Meyers Bageri passer opskriften til en bradepande, så der skal ganges op til 15 æg. Brownie stykkerne blev pyntet med melon og jordbær. Som tilbehør blev der serveret creme fraiche og rabarberkompot.


Jeg endte med at bage 3 forskellige slags brød, så røremaskinen var godt i gang og natten inden fødselsdagen var køleskabet fuld af dej, der skulle langtids hæve.
Lidt af det færdige resultat kan ses på billederne. Det blev til Focaccia, Olivenbrød med hvidløg, en variant med soltørrede tomater og hvedebrød inspireret af opskriften på Koldhævet Hvedebrød.



4 kommentarer:

  1. Hej Christina. Bruger du det Tipo 00 mel, som Meyer foreslår til foccacia´en eller hvilken mel type er du mest til? Jeg forsøgte med selvsamme opskrift i går med alm. hvedemel. Synes den blev lidt for tam. Hvad bruger du?

    SvarSlet
  2. Hej Berit. Jeg bruger som regel almindeligt hvedemel, har indimellem brugt durum. Andre gange har jeg også brugt lidt surdej og grahamsmel. Som regel lader jeg det også hæve på køl hen over natten. Med andre ord, der er forskellige muligheder:-)

    SvarSlet
  3. Super. Tak. Så forsøger jeg igen i morgen - samme opskrift, men med durum mel i stedet for. :) Knus

    SvarSlet