Sider

lørdag den 13. juli 2013

Cheesecake med rabarberkompot

Vi har fået ferie her i paladset og den blev indledt med besøg. Det gav mulighed for og tid til at lave en ordentlig dessert. Det blev til cheesecake med rabarberkompot. Det kan anbefales at kombinere den lidt fede kage med den søde og syrlige rabarber.



Opskrift:

Bund:
150 g Digestive kiks
1 spsk rørsukker
30 g nougat (kan udelades)
60 g smør

Ostefyld:
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
100 g rørsukker
200 g Philladelphia ost (ikke light)
1/2 vaniljestang
2 dl skyr
6 blade husblas
2 bægre pasteuriserede æggehvider
2 1/2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Se opskrift her

Bund:
Kiksene males til krummer og blandes med sukkeret. Smør og nougat smeltes hvorefter det blandes med kiksene. Kiksemassen trykkes ud i en springform eller lignende. Bunden stilles på køl mens ostefyldet laves.
Ostefyld:
Start med at piske æggehviderne stive og stil til dem side. Pisk også piskefløden til flødeskum og stil til side.
Æggeblommer og sukker røres sammen til det er hvidt, osten røres i til massen er ensartet. Vaniljestangen deles og halvdelen af kornene skrabes ud og røres i ostemassen sammen med skyr.
Husblassen udblødes i koldt vand i ca. 5 minutter. Bladene vrides let når de tages op af vandet og de smeltes forsigtigt over et vandbad. Husblassen skal afkøles lidt før den røres i ostemassen.
Æggehviderne vendes i  ostemassen hvorefter flødeskummen vendes i.
Til sidst fordeles fyldet over bunden. Kagen skal stå på køl i mindst 4-5 timer før den serveres.
Før servering fordeles rabarberkompotten over kagen. Alternativt kan kagen skæres i stykker og anrettes med kompotten på hvert enkelt stykke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar