Sider

tirsdag den 2. september 2014

Blommemarmelade

Dagene går hurtigt for tiden og med en baby i paladset er det begrænset, hvor meget tid der er til sysler i køkkenet, håndarbejde eller blogindlæg. Til gengæld er Frederik meget gavmild med sine smil og pludrer meget til os og noget af sit legetøj. 
I weekenden blev der dog tid til både familiehygge, aktiviteter i køkkenet og og en tur ind til Aarhus for at opleve lidt af festugen.

Da vi købte paladset sidste år i august, lagde vi under fremvisningerne godt mærke til, at der stod et par frugttræer i forhaven. Det ene så ud som om at det havde set bedre dage og der var ingen frugt på det. I foråret gav det sig pludselig til at blomstre og hen over sommeren er en stor mængde blommer (vi tror det er Victoria blommer) vokset frem og er blevet modne her i slutningen af august. Vi har forsøgt at følge med og har plukket mange kilo blommer. En del er frosset ned og i lørdags blev der lavet blommemarmelade af en god portion.





1,5 kg udstenede blommer 
Ca. 500 g rørsukker
2 vaniljestænger
2-4 cm friskrevet ingefær
2-3 tsk geleteringsmiddel

Blommerne udstenes, skæres i både lægges i en gryde sammen med sukkeret. Mængden af sukker kan afhænge af hvor sure blommerne er og hvor sød en marmelade man ønsker. Vaniljestængerne deles, kornene skrabes ud og begge dele kommes i gryden sammen med ingefæren.
Det hele småkoger ved middelvarme til frugten er kogt ud til den konsistens man ønsker. Smag til undervejs. Hvis marmeladen er for tynd kan der tilføjes geleteringsmiddel. 1 tsk blandes med 1 tsk sukker, det stryges ud over marmeladen og koger med et par minutter. Vær opmærksom på at marmeladen tykner yderligere, når den bliver kold.

Marmeladen hældes på glas, der er skoldet i kogende vand og skyllet med atamom. De lukkes med det samme.

Ingefæren kan udelades, men jeg synes det fungerer rigtig godt sammen med smagen af blommer og vanilje.


2 kommentarer:

  1. Uhm, lyder vildt lækkert med ingefær i. Det må jeg prøve. Vi har samme slags blommetræ, og ja det er Victoria. Jeg fik lavet en blommemarmelade med muscatvin i. Den står og trækker nu, er spændt på at smage den. Pragtfulde billeder i øvrigt :)

    SvarSlet
  2. Hej Berit. Er spændt på at høre hvordan blommemarmeladen med muscatvin er blevet. Det lyder godt. Og tak for hjælpen med blommesorten.

    SvarSlet