Sider

torsdag den 9. maj 2013

Spinatboller med hytteost

Hr. Krak og jeg har sammen med min søster en sommerhus tur i vente. Sådan en tur kræver noget godt brød, som forhåbentligt kan nydes på terrassen i solskin. Der er derfor blevet bagt spinatboller til at tage med på turen.


Opskriften stammer fra en kollega, som var så sød at tage bollerne med på arbejde for nogle uger siden. Spinaten dominerer ikke bollernes smag, men giver lige lidt ekstra. I forhold til den originale opskrift har jeg lavet et par småjusteringer i opskriften og er endt op med følgende:

ca. 10-15 g gær
6 dl vand
1 spsk salt
250 g hytteost
300 g optøet spinat plus vandet fra optøningen
1,5 dl græskarkerne
50 g rugkerner
200 g grahamsmel
ca. 850 g hvedemel

Dejen æltes godt i røremaskine ved høj hastighed til den slipper skålen, er elastisk men stadig våd.
Lad gerne dejen hæve natten over i køleskab. Dagen efter tændes ovnen på 250 grader. I mens ovnen varmer op løftes dejen over på bageplader med 2 skeer, så der bliver ca. 20 boller.
Bollerne bages ca. 15 min og køles af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar