Sider

søndag den 11. august 2013

Koldskål med kammerjunker

Koldskål med kammerjunker er i høj kurs her i paladset og hen over sommeren bliver der lavet koldskål og bagt kammerjunker flere gange. Hr. Krak foretrækker koldskålen i glas og spiser kammerjunkerne ved siden af. Jeg vil helst have koldskålen serveret i en tallerken med frugt og kammerjunkerne ovenpå.



Opskriften på kammerjunkerne er endnu en opskrift fra Claus Meyer. Jeg har prøvet andre opskrifter, men denne er den bedste. Dog foretrækker jeg den uden citron.



Opskrift på koldskål:

6 pasteuriserede æggeblommer
200 g sukker
1 vaniljestang
1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk
revet skal fra en halv citron

Æggeblommerne og sukkeret røres hvidt. Vaniljestangen deles, kornene skrabes ud og røres i æg- og sukkermassen. Kærnemælken og tykmælken røres i. Til sidst røres citronskallen i.

2 kommentarer:

  1. Hej fru Krak. Kom lige tilfældigt forbi her - fin blog. Er selv ny udi blogging ;-). De ser gode ud, de kammerjunkere.
    Kh Iben

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Iben. Tak for besøget på bloggen og tak for rosen. Håber også du hygger dig med at "blogge".
      Kh Fru Krak

      Slet