Jeg har fri i dag og planen var, at jeg skulle lave ingenting, men det er alligevel blevet til lidt hyggelig aktivitet i køkkenet.
Vi er næsten løbet tør for marmelade, så jeg fandt de sidste bær fra sidste sommer frem fra fryseren. Det blev til jordbær- og ribsmarmelade og sirup.
Til marmeladen er brugt: 1 kg jordbær, 500 g ribs, ca. 500 g sukker, 1 vaniljestang, 2 spsk geleteringsmiddel, Atamom.
Jordbær og ribs blev langsomt tøet op ved lav varme i en stor gryde. Vaniljestangen blev flækket og kornene skrabet ud. Begge dele kom i gryden sammen med sukkeret. Marmeladen småkogte 15-20 minutter. Geleteringsmidlet blev blandet med 2 spsk. sukker og drysset ud ove marmeladen, under omrøreing. Marmeladen kogte nogle minutter, før den kom på skoldede glas skyllet med Atamom.
Der var meget saft i denne portion bær, så før geleterinsmidlet kom i marmeladen hældte jeg en del af saften fra. Saften blev langsomt kogt op i en gryde med lidt mere sukker til en sirup. Sirupen blev hældt på skoldede flasker skyllet med Atamom.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar